Κουκούτση Αποστολία

 

Ονομάζομαι Κουκούτση Αποστολία και είμαι πτυχιούχος του τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Πάνω στο αντικείμενό μου έχω παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια που αφορούν την ειδική αγωγή και την παιδοψυχολογία. Επιπλέον, απέκτησα πιστοποιήσεις στα λογισμικά των office, την αγγλική γλώσσα (Lower B2) καθώς και στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ). Όσον αφορά τις καλλιτεχνικές μου δεξιότητες, έχω γνώσεις βυζαντινής μουσικής, αρμονίας και μουσικών οργάνων (πιάνο, βιολί, ταμπουράς). Παράλληλα, συμμετείχα ως εθελοντής σε εκδηλώσεις για παιδιά καθώς με διακατέχει η αγάπη, το ενδιαφέρον και η διαπαιδαγώγησή τους . Διακρίνομαι για την ικανότητα διαχείρισης μιας ομάδας, τη θετική διάθεση και την αφοσίωσή μου προς τα παιδιά. Στον ελεύθερό μου χρόνο ασχολούμαι με την καλαθοσφαίριση, την ανάγνωση μυθιστορημάτων και το πιάνο.

Ο παιδικός σταθμός Πασχαλίτσα συνεργάζεται με τις παρακάτω ειδικότητες:

Παιδίατρος
Λογοθεραπευτής
Εργοθεραπευτής
Δάσκαλος μουσικής αγωγής

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα στον χώρο του Παιδικού Σταθμού Πασχαλίτσα πραγματοποιούνται ομιλίες από επαγγελματίες διαφόρων ειδικοτήτων.

 

Στο παιδικό σταθμό "Πασχαλίτσα"  το χαμόγελο, η καλή διάθεση και η όρεξη για δημιουργία, είναι το εισιτήριο για να μπει κάποιος στην παρεούλα μας... -Ο παιδικός σταθμός "Πασχαλίτσα" βρίσκεται στις Σέρρες, στην περιοχή Άνω Καμενίκια , μόλις 3 λεπτά από το κέντρο της πόλης,σε ασφαλές, ευάερο και ευήλιο κτήριο, με κεντρική θέρμανση τον χειμώνα (χωρίς κλιματιστικά), φυσική δροσιά το καλοκαίρι και 40% λιγότερη ατμοσφαιρική υγρασία, ιδανικό για παιδιά ! Σε ένα σύγχρονο και πρωτοποριακό χώρο που συνδυάζει την οικειότητα με την μοντέρνα αισθητική ,διαθέτοντας μεγάλο εσωτερικό και εξωτερικό χώρο για ψυχοκινητικές δραστηριότητες.

Ο εσωτερικός μας χώρος είναι άρτια εξοπλισμένος με σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα ( TV Οθόνη, DVD player,laptop,ηχοσύστημα,καραόκε) που πλαισιώνουν κάθε είδους εκδήλωση (προβολές εποπτικού υλικού και ταινιών εκπαιδευτικού χαρακτήρα, διαδραστικά παιχνίδια, μουσικο-θεατρικές παραστάσεις,ομιλίες εξωτερικών συνεργατών),εμπλουτίζουν τις καθημερινές δραστηριότητες και συμβάλλουν στην πολυαισθητηριακή ανάπτυξη των παιδιών.

Ο εξωτερικός μας χώρος,η αυλή του σχολείου δίνει ευκαιρίες στα παιδιά για επαφή με την φύση:την χλωρίδα κ την πανίδα.

 Σκοπός του Παιδικού Σταθμού είναι η σωματική, νοητική, συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη του παιδιού. Ο Σταθμός ως φορέας κοινωνικοποίησης του παιδιού, θα πρέπει να εξασφαλίζει τις προϋποθέσεις ώστε τα παιδιά να αναπτύσσονται και να κοινωνικοποιούνται ομαλά και πολύπλευρα. Λαμβάνοντας υπόψη την ατομικότητα του κάθε παιδιού, τα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες του, τις κοινωνικές αξίες και κυρίως την ανάγκη να αποκτήσουν βαθμιαία τα απαραίτητα εφόδια, γνώσεις, δεξιότητες, αξίες και στάσεις, ώστε να αναπτυχθούν δημιουργικά και ευτυχισμένα, συντάξαμε το πρόγραμμα των καθημερινών δραστηριοτήτων, οι οποίες είναι ευέλικτες και στηρίζονται στα ενδιαφέροντα των παιδιών. 

 

    Το καθημερινό μας πρόγραμμα περιλαμβάνει δραστηριότητες που αφορούν τη προσέγγιση των πρώτων γλωσσικών και μαθηματικών εννοιών, τη μελέτη του περιβάλλοντος, την ανάπτυξη και την καλλιέργεια της δημιουργικότητας και της φαντασίας, μέσα από δραστηριότητες εικαστικών, φυσικής και μουσικοκινητικής αγωγής. Επιδίωξη μας είναι σε κάθε δραστηριότητα τα παιδιά να δέχονται ποικίλα ερεθίσματα, να αναπτύσσουν την αυτοεκτίμηση τους, τις βασικές ικανότητες συνεργασίας και ομαδικότητας και ταυτόχρονα να συνειδητοποιήσουν  τη μοναδικότητα τους.

 

 

Σκοπός του Παιδικού Σταθμού είναι η σωματική, νοητική, συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη του νηπίου. Ο Σταθμός ως φορέας κοινωνικοποίησης του παιδιού, θα πρέπει να εξασφαλίζει τις προϋποθέσεις ώστε τα παιδιά να αναπτύσσονται και να κοινωνικοποιούνται ομαλά και πολύπλευρα. Λαμβάνοντας υπόψη την ατομικότητα του κάθε παιδιού, τα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες του, τις κοινωνικές αξίες και κυρίως την ανάγκη να αποκτήσουν βαθμιαία τα απαραίτητα εφόδια, γνώσεις, δεξιότητες, αξίες και στάσεις, ώστε να αναπτυχθούν δημιουργικά και ευτυχισμένα, συντάξαμε το πρόγραμμα των καθημερινών δραστηριοτήτων, οι οποίες είναι ευέλικτες και στηρίζονται στα ενδιαφέροντα των παιδιών.

Το καθημερινό μας πρόγραμμα περιλαμβάνει δραστηριότητες που αφορούν την προσέγγιση γλωσσικών και μαθηματικών εννοιών, τη μελέτη του περιβάλλοντος, την ανάπτυξη και την καλλιέργεια της έκφρασης, της δημιουργικότητας και της φαντασίας, μέσα από δραστηριότητες εικαστικών, δραματοποιήσεων, φυσικής και μουσικοκινητικής αγωγής. Επιδίωξη μας είναι σε κάθε δραστηριότητα τα παιδιά να δέχονται ποικίλα ερεθίσματα, να αναπτύσσουν την αυτοεκτίμηση τους, τις βασικές ικανότητες συνεργασίας και ομαδικότητας και ταυτόχρονα να συνειδητοποιήσουν τη μοναδικότητα τους και να εντοπίζουν τις ομοιότητες και τις διαφορές τους με τους άλλους και να τις σέβονται.

 

Τα προγράμματα αυτά συνδέονται με τα εξής γνωστικά αντικείμενα:

1) Γλώσσα: δραστηριότητες προφορικής επικοινωνίας και ανάγνωσης μέσα από ακροάσεις παραμυθιών, επαφή με βιβλία, αφίσες και γραπτό λόγο.

2) Μαθηματικά:

Οικοδόμηση της έννοιας των αριθμών 1 μέχρι 10.
Ποιοτικές σχέσεις (ταξινομήσεις, αντιστοιχίσεις ,ομαδοποιήσεις).
Χωρικές έννοιες
Μεγέθη
Συμμετρία (το άλλο μισό)
Πάζλ
Ντόμινο


3) Μελέτη περιβάλλοντος:
γνωριμία με την αυλή κ τον λαχανόκηπο του σχολείου μας, εκπαιδευτικές εκδρομές

4) Δημιουργικές –Καλλιτεχνικές δραστηριότητες:

 

Εικαστική έκφραση: ζωγραφική, κατασκευές, ομαδικές εργασίες, δημιουργίες με πλαστελίνη
Δραματική τέχνη: κουκλοθέατρο, δραματοποιήσεις, θεατρικά παιχνίδια
Φυσική αγωγή: ψυχοκινητικές δραστηριότητες, ομαδικά παιχνίδια
Μουσική: εκμάθηση τραγουδιών με συνοδεία αρμονίου, μουσικά παιχνίδια, έκφραση συναισθημάτων μέσω μουσικής


5) Αγγλική γλώσσα: οι πρώτες μου λέξεις στα αγγλικά

Αναλυτικότερα, τα θέματα που θα διαπραγματευτούμε κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς είναι τα εξής:

Φθινόπωρο: η τάξη μας-τα παιχνίδια μας, η βροχή, μέρα-νύχτα, τα χρώματα, η σπορά, ο τρύγος, η ελιά, το βαμβάκι, η 28η Οκτωβρίου 1940, τα συναισθήματα, Πολυτεχνείο-η αξία της ειρήνης, τα ζώα της αυλής, τα ζώα του δάσους

Χειμώνας: Χριστούγεννα - Πρωτοχρονιά - Θεοφάνεια, τα χειμερινά ρούχα, τα ζώα του πάγου, η διαφορετικότητα (τα παιδιά του κόσμου), το σώμα μου, η στοματική υγιεινή, οι πέντε αισθήσεις, Απόκριες

Άνοιξη: η φύση-τα λουλούδια, η 25η Μαρτίου, το Πάσχα, η γιορτή της μητέρας, η Πρωτομαγιά, πως ήρθα στον κόσμο-η γέννηση, η οικογένεια, τα επαγγέλματα, τα βασικά σχήματα, ο κύκλος του νερού, γνωριμία με το βιβλίο, τα έντομα

Καλοκαίρι: ο ήλιος, ο κύκλος του ψωμιού, τα μέσα μεταφοράς, κυκλοφοριακή αγωγή, τα ζώα της θάλασσας, τα φρούτα, η διατροφή, μυθολογία, γνωρίζω τη χώρα μου, τα παιχνίδια του σήμερα και του χθες, το διάστημα

         
         

 

 

Παιδικός Σταθμός Πασχαλίτσα

ΚΔΑΠ Junior Talents

Διεύθυνση: Εκτελεσθέντων Κερδυλλιωτών 20, Άνω Καμενίκια Σέρρες

Τηλ.: 2321400573 , 6906562909

Ώρες Λειτουργίας Παιδικού Σταθμού : Δευτέρα - Παρασκευή 7.00 - 15.00 

Ώρες Λειτουργίας ΚΔΑΠ Junior Talents : Δευτέρα - Παρασκευή 15.00 - 17.30 & 17.30 - 21.30

Μήνες λειτουργίας : 01 Σεπτεμβρίου έως 31 Ιουλίου